2003.09.06
Sport 1 Fesztivál 2003. szeptember 6., SIÓFOK
WELLNESS-SZEZONNYITÓ, SZÚR, ELSŐ EMELET KONCERT
A legjobb nyári fesztivál az ősz elején. Bizony ez alkalommal kitett magáért a SPORT1 TV és Siófok városa. Már érkezésünkkor érezni lehetett azt a szívélyes fogadtatást, amiről már régóta híres a magyar ember. Odaérkezésünkkor ért véget a Wellness-séta a mozgássérült emberekért, melyen több ismert politikus és közéleti személyiség részt vett. A séta ideje alatt a főtéren Boccia bemutatót tartottak mozgássérült sportolók. Rövid görkoris bemutató után ebédre invitáltak a szervezők a Hotel Panorámába.
Ebéd után indulás a Balaton FC stadionjába ahol a kispályás bajnokság épp a végéhez ért és a nap három nagypályás meccsét tekinthettük meg. Az elő körben a Popzenész válogatott a Parlament FC -vel csapott össze. Az elő félidőben a zenészek uralták a pályát. A támadásokat Rakonczai (R-Port) Imre vezette fel a védelemben pedig Gangsta Zolee fémjelezte. 0-0-lal fordultak a csapatok, majd indult a gólözön . Parlamenti oldalról érkezett a kezdeményezés mely hamar góllá ért. Két Popzenész gól után (mindkettő szép akciógól) jött a politikus válasz, majd egy potyagól (Inti (TNT) kiejtette a kezei közül a labdát).Az utolsó percekben egyenlített ki - az addigra már igencsak lihegőssé vált - zenészcsapat. 3-3-as végeredménnyel záródott a mérkőzés. A második meccs a 80-as évek válogatottja és a SPORT1-ALLSTARS csapatok között zajlott. Gyerekkorom nagy neveit láthattam viszont a pályán. Törőcsik, Nyilasi, Eszterházi, Sallai és még sorolhatnám a neveket. Ezután következett a nap legfontosabb mérkőzése az idén feltámasztott Színész-Újságíró Rangadó.
A mérkőzés után elfoglaltuk szállásunkat az Ezüstpart Hotelben, és a Polgármester meghívására a kikötőben horgonyzó Füred Katamarán hajón tartott fogadáson vettünk részt. A hajó tett egy kört Siófok előtt a Balatonon.
Ezután visszamentünk a stadionban ahol már épp befejezéséhez közeledett a United koncert és a hat év után újra összeálló Első Emelet koncertje kezdődött el. Felcsendültek a klasszikus kedvencek : Nézelődünk, Madame Pompadour, Állj,vagy lövök!, Csakazértis szerelem, A film forog tovább, Drakula táncol, és az A La Carte, melyben a zenekar egykori szövegírója Geszti Péter is színpadra lépett. A koncertnek óriási sikere volt. Kár hogy utána az Arató Diszkó tönkreverte a hangulatot. A hivatalos Afterpartyra a Palace diszkóba is benéztük egy rövid időre. Majd hajnali 2-kor a tűzijáték után visszamennünk a szállásunkra.
Mindent egybevetve kellemes és tartalmas hétvégét töltöttünk Siófokon köszönet érte minden közreműködőnek. Ígérjük jövőre is elmegyünk!