Gasztro Rovat


Mit is eszünk a fesztiválon?


Lássuk az étlepot és az értékelést

Július 31 Szerda

Étel neve : Zöldborsós ragu petrezselymes burgonyával
Ára : 420 Ft.
Minősítés: Igen izletes és tápláló étel elfogadható áron viszont óriási mennyiségben.Elönyös mert semmilyen emésztési zavart nem okoz.
Ajánlatunk : Pepsivel egyed.

Augusztus 1 Csütörtök
Étel neve : Főtt kukorica
Ára : 200 Ft.
Minősítés: Az amerikai táplálkozáskultúra alapja. Magyarországon tengeri néven is ismeretes növény termését, takaróleveleivel együtt szokták forró vizes fürdőbe mártani ajd hosszú alapos főzés után konyhasóval megszórni és papyrtálcán felszolgálni.Esetünkben a gőz alatti tárolás nem feltétlen jó,ugyanis égési sérüléseket okozhat egyes szigetlakóknál.
Ajánlatunk : Olyan eszköz legyen nálad ami jó hőszigetelő.
Étel neve : Gyros tál pitával
Ára : 850 Ft.
Minősítés: A gőrőg - török konyha magyarországon legnagyobb sikert befutott ételéről van szó.Minthogy tipikus szabadtéri étel a fesztivál elmaradhatatlan velejárója.Jelen esetben a hagyma mennyisége a hús másfélszeresét érte el , persze nem is várhatunk más olyan helyen ahol helyböl egy százassal akarják megvágni az embert.
Ajánlatunk : Kerüld! Nem laktató.
Augusztus 2 Péntek
Étel neve : Rablóhús, sültkolbász, vegyes-savanyúság
Ára : 700 Ft.
Minősítés:Ma a Catering-ben vacsoráztunk.Több fajta sült étel közül ezeket válogattuk egy tányérra.
Rablóhús : Nyársra tűzött húskockák, hagyma, szalonna és paprika felhasználásával lassú tűzön sütött étel.Jelen esetben nagyon finoman lett elkészítve különöképp a felhasznált alapanyagok minősége nyerte el tetsésünket.
Sült házikolbász : Eredeti magyar étel frissen - diszóvágáskor - sültében sokkal finomabb, jelen esetben kissé csípős lett de ez mit sem vont le élvezeti értékéből.
Ajánlatunk : nagykőrösi vegyes savanyúság, minkét ételhez tökéletes kiegészítő.
Augusztus 3 Szombat
Étel neve : Sült tarja, vegyes-savanyúság
Ára : 800 Ft.
Minősítés:Ma megint a Catering-ben vacsoráztunk.több fajta sült étel közül ezt válogattuk egy tányérra.
Mivel már a negyedik nap van , csak abban bízhatunk meg ami jól át van sütve.Ilyen a tarja is amelyet szabad tűz fölött tepsiben sütnek.Izre kissé sótlannak tűnt de a pác amibe előtte bele lett forgatva izletessé tette.
Ajánlatunk : Sok folyadék mert nagy a por és a meleg.
Augusztus 4 Vasárnap
Étel neve : Négy Sajtos Spagetti
Ára : 270 Ft.
Minősítés:MIlli tejbárban vettük az ételt de bár ne tettük volna. A tipikus se íze se bűze étel, amely később komoly hascsikarást okozott.Igaz tehát a régi mondás hogy olcsó húsna híg leve...
Ajánlatunk : Bármit csak ezt ne....
Augusztus 5 Hétfő
Étel neve : Grill Burgonya Szerb hagymás hús
Ára : 850 Ft.
Minősítés:A Grill burgonya kiválló izesítő szerekkel, kőlapon,hajában főtt.Kivállóan emészthető nagy mennyiségben is fogyaszható.
Szerb hagymás hús : izesítésében csak a rengeteg bors emlékeztetett a szerb konyhára, a hús kevésbé lett átsütve (így a hatodik napon ez már fejtörésre adott okot , hogy merjük-e bevállalni), és a hagyma sem érte el az ugynevezett üveges állapotot. Az adagolásnál gondosan ügyeltek arra hogy 5 dkg hús mellé 25 dkg hagymát kapjon az ember.
Ajánlatunk : A burgonya kitűnően finom a húst inkább nem ajánljuk.
Augusztus 6 Kedd
Étel neve : Bolonyai Penne
Ára : 400Ft.
Minősítés:Semmiben sem különbözik attól amit egy kifőzdében vagy egy pizzériában kaphatunk.Bár ez a verzió vegetáriánusok által is fogyasztható, mert egy kis darab hús sincs benne.A Tészta kissé túlfőtt de legaláb sós vízben főzték...
Ajánlatunk : Így a végére márcsak próbából is bevállaltuk de nem az igazi....