Pre info

Gasztrotrip V4

Kevés Szöveg

Több kép


www.szorfdeszka.hu ©

Visszaszámlálás : T -1

A kiadott sajtókiadvány

Idén már mintegy 170 nemzetközi produkció

köztük zenekarok, előadók, Dj-k, színházi társulatok - mutatkozik be a Szigeten augusztus 10-17. között. A közel 50 országot képviselő fellépők közül - a Nagyszínpad mellett - a további nemzetközi nagyszínpadokra - így a Pannon GSM Világzenei Nagyszínpadra, a HammerWorld Színpadra, a WAN2 Színpadra és a Dance Arénába is jut számos nagy sztár. Köszönthetünk jónevű külföldi fellépőket azonban - többek között - a Színház és Táncsátorban, a Bahia Színpadon, a Roma Sátorban, a blues-, jazz- és afro-latin helyszínen, a Magic Mirrorban vagy akár Pesti Est Színpadán is.

Minden kétséget kizáróan a Sziget nemzetközi rendezvény.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mit a közel kétszáz, a világ ötven pontjáról érkező fellépő. Ma már nemcsak a Nagyszínpad, de a további négy, egy-egy műfajt, így a metál-, világ-, alternatív- és elektronikus tánczenét körüljáró nagyhelyszín is rendkívül erős nemzetközi programmal jelentkezik. Továbbá számos kisebb, tematikus programszínpad is büszkélkedhet nemzetközi szinten is jelentős sztárokkal.

Nagyszínpad - Jamaikától Svédországig

Az idei Sziget Nagyszínpad minden idők legerősebb külföldi felhozatalát ígéri. Itt lesz az idei Glastonbury Fesztivál fő sztárja, a Basement Jaxx (UK), közelmúltban majd' minden jelentős zenei díjat besöprő Franz Ferdinand (UK), de a Sziget nagy sztárja lesz a Korn (USA) vagy Nick Cave&the Bad Seeds (AUS, UK). A további sztárok is remek programokat ígérnek, így Sean Paul (JAM, USA), az Underworld (UK), a Good Charlotte (USA), a Morcheeba (UK), Natalie Imbruglia (AUS), The Brand New Heavies (UK), The Hives (S), a Juliette and the Licks (USA), a Ska-P (E), Cecile&T.O.K. (JAM), The Wailers (JAM), Les Tambours du Bronx (F), The Toy Dolls (UK), a Skinny Puppy (CAN), a Beatsteaks (D), a Mando Diao (S) vagy Roots Manuva (UK).

A többi Színpad

Pannon GSM Világzenei Nagyszínpad - Szenegáltól Bulgáriáig

Minden évben izgalmas zenei kalandot jelent a világzenei helyszín, azonban soha nem szerepelt a Pannon GSM Világzenei Nagyszínpadon annyi világsztár, mint amennyi szerepelni fog ebben az évben. Idén a külföldi sorban fellép Baaba Maal (Szenegál), Zap Mama (B), Youssou N'Dour (Algeria),a Buena Vistá-s Guajiro Mirabal (Kuba), Khaled (Algéria), a Tinariwen (Mali), The Klezmatics (USA), Mory Kante (Guinea), az Oi Va Vo i(UK), a Watchaclan (F), Cheikha Rimitti (Algéria), a Woven Hand (USA), a Neocekavany Dychanek (CZ), Tarace Boulba (F), a Tolhaje (PL), a DAAU (B), Ivo papasov (BG), a Mahala Rai Banda (RO), az Oysterband (UK), Enzo Avitabile (I), Les Hurlements d'Leo (F).

Dance Aréna - az Egyesült Államoktól Ausztriáig

Az elektronikus tánczene szerelmesei sem csalódhatnak idén a Szigetben, a műfaj jelesei váltják egymást a Dance arénában. A helyszín vendége lesz X-Press 2 (UK), Dj Rush (USA), LTJ Bukem & MC Conrad, Luke Slater (UK), Tiga (CAN), Pail van Dyk (D), SpeedyJ (NL), Doc Scott&MC Justyce (UK), The Advent (UK), Timo Maas (D), DJ Agent (CZ), Electron-mike vs.Brend Isaac (A) és Play Paul (F).

WAN2 Színpad -Japántól Ausztráliáig

A WAN2 Színpad változatos zenei felhozataláról híres és ezért kedvelt helyszín a Szigeten. A nemzetközi sorban nem kisebb sztárok lesznek itt, mint a Fishbone (USA), The Hellacopters (S), a Sportfreunde Stiller (D), a Dreadzone (UK), The (International) Noise Conspiracy (S) vagy a Louise Attaque (F). Itt lesz továbbá a (FIN), a Matmatah (F), a Tetes Raides (F), a Giant Robot (FIN), a Wickeda (BG), a HidaJimbo (J), a Resin Dogs (AUS), a Luna Amara (RO), a C.F.F. e il Nomade Venerabile (I), a Promises Promises! (D), a Doublepunkt (A), az European Band (H- D- IRL- NL), és a Sugar Pleasure.(FIN)

Hammerworld Színpad - Az USA-tól Finnországig

A kemény zene rajongóit - hét napon át - 63 zenekar szórakoztatja a HammerWorld Színpadán s a külföldiek közt itt zúz majd az új lemezzel turnézó, a mai német heavy metál oszlopának titulált Brainstorm (D), a rendkívül színes és masszív skandináv metál-színtér egyik legfontosabb reprezentánsa, az Opeth (S), a heavy metál Olümposzon rangos helyet elfoglaló Accept (D) vagy a gótikus, melankolikus rockzenét energikus, hangos rock and roll-lal ötvöző The 69 Eyes (FIN). Jön még rajtuk kívül az Obituary (USA), a New Wave of British Heavy Metal máig működő alapzenekara, a Saxon (UK) és a Téglás Zoli vezette Ignite (USA) is.Színház és Táncsátor - Izraeltől Olaszországig

A Színházi helyszín kifinomult érzékkel, nagy odafigyeléssel kialakított programjában a hazai társulatok és előadók mellett itt lesz a Dynamogéne (F), Frenák Pál Társulat (F-H), State Opera of South Australia (AUS), Corpus (CAN), fabrik Company (D), Descendance (AUS), Romafest Ensemble (RO), Flatfoot Dance Company (Dél-Afrika), Accrorap (F), Noa Dar (IL), Sahar Azimi (IL), Chamber Made Opera (AUS), Yann Tiersen (F), Les Ballets C. de la B. (B), Tricicle's Clownic Company (ES). AZ idei Sziget jelentős utcaszínházi produkciókkal is jeleskedik Pan.Optikum (D), Bängditos (D), Sarruga Produccions (ES) és Circo Arcipelago (I) társulatok részvételével.


Blues-isták, jazz-isták, alternatívok és sokan mások - Lengyelországtól Németországig

A Blues Színpad nemzetközi sorában fellép a "Charlie" Karel Slavík Band (CZ), a Lord Bishop Rocks (The Kings of Sex Rock) (USA), Sonia & Hard Pushin Papas (Peru, H), Big Daddy Wilson & Mississippi Grave Diggers and the Super Group (USA, D, H).A Klub Rádió Jazz Színpadának nemzetközi vonulatát erősíti Gary Willis-Szendőfi Péter Band (USA-H), a Krzysztof Scieranski Trió (PL), Collective feat. Krzysztof Scieranski (H-PL-D), a Pacheco (A), a Szukalski Quartet (PL), a Grupa Palotai (F), a New Cool Collective (NL). A Bahia Színpadra külföldről érkezik Prozac+ (I), a Noiz Orchestra (RU), az Almamegretta (I), a Kunamaka (F), Gregor Samsa (CZ), a Robotobibok (PL), a Doog (F), a Brain of Morbius (UK), a Kensington Road (D), The Bite (PL, H, UK, MG), Marko Brecelj (SLO). A Pesti Est Színpadának nemzetközi felhozatalához tartozik a Julia (A), Danny Endei & Yael Meyer (IL), a Deep Insight (FIN), az LMT (USA) és a D-Phunk (D). Roma Sátor - Indiától Romániáig A roma kultúrát népszerűsítő Sziget helyszínen idén itt lesz a De Coup (NL), a Loyko (RU), Jose Andrés Cortés y "la Chicuela" (E), a Kaloomé (F), a Cilagos (CZ), Thierry "Titi" Robin Quartet & Gulabi Sapera (F, IND), Paulus Schäfer (NL), a Karandila (BG), a Mahala Rai Banda (RO), Fatima Spar und die Freedom Fries (A), a Paniks (SCG), az Iagalo (RO) és a Romafest (RO). Casino Gitano (D), Slonovski Bal (F), Técsői Banda (UKR), Kokavakere Lavutara (SK), Pitzikato Brass Band (MAC), Martin Lubenov (BG) Afro-Latin - Francia Guyanától Chiléig Egzotikus hangulatot ígér az afro-latin helyszín, ahol fellép: Afro Keguy (Nigéria, Tumbay Quuema (Kolumbia), Rabasa (Cape Verde), Afro Magic (Szenegál), Dubioza Colektiv (SCG), Bassrunner Soundtribe Feat. El Condorsito (A, Chile), Chris Combette (Fr-Guyana), Koloni & Fondering (Fr-Guyana), Omarka (Szenegál), Onix Band (Nigéria), Samba Batucada Brazil Carneval (Brasil) és Eyo Nigériai Tradícionális Carneval (Nigéria). Magic Mirror - Ukrajnától Kanadáig Az egyik legsikeresebb Sziget helyszínen idén akrobaták, zsonglőrök, zenei produkciók érkeznek külföldről. Itt lesz Andrey Kolotenko (UKR), Andrey Pyr (UKR), Mikelangelo and the Black Sea Gentlemen (AUS), Hot Leggs (Nl), Nelson Reguera Perez & Abel Berenguer (AUS-Cuba), Mince (Dél-Afrika), Victor Rubilar (S), Philhomoniker (D), Samuel Tétreault (Can) Vándor Vurstli - Ausztráliától Spanyolországig Zsonglőrök, utcaszínházak, bábosok mutatkoznak be a Sziget Vándor Vurstliban, ahol Snuff Puppets (AUS), Les Zigomatiks (F), La Baldufa (E), Konrad Fredericks (UK), Miss Pandora